Biff à la Lindström

Ett mycket saftig biff med annorlunda smak. Togs till Sverige av en ryss med det mycket svensklingande namnet Henrik Lindström. Första gången den serverades i Sverige var 1862 på Hotell Witt i Kalmar till just Lindström och hans affärsbekanta.

Servera med kokt potatis och en grönsallad.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

400 g nötfärs
1 dl skorpmjöl
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad ättiksgurka
2 msk finhackad lök
1 msk kapris
smör

Tillagning

Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl.

Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök. Tillsätt det svällda skorpmjölet. Blanda allt väl.

Bryn smör i en stekpanna.

Forma stora biffar och stek dem omedelbart. Sänk värmen efter en stund och efterstek tills de är helt genomstekta.

Späd skyn i stekpannan med vatten och servera som sås till biffarna.

Fler liknande recept