Ett mycket saftig biff med annorlunda smak. Togs till Sverige av en ryss med det mycket svensklingande namnet Henrik Lindström. Första gången den serverades i Sverige var 1862 på Hotell Witt i Kalmar till just Lindström och hans affärsbekanta.
Servera med kokt potatis och en grönsallad.
400 g nötfärs
1 dl skorpmjöl
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl hackade inlagda rödbetor
2 msk hackad ättiksgurka
2 msk finhackad lök
1 msk kapris
smör
Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl.
Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök. Tillsätt det svällda skorpmjölet. Blanda allt väl.
Bryn smör i en stekpanna.
Forma stora biffar och stek dem omedelbart. Sänk värmen efter en stund och efterstek tills de är helt genomstekta.
Späd skyn i stekpannan med vatten och servera som sås till biffarna.