Baingan bharta (indisk auberginecurry)

En kryddig vegetarisk indisk röra som görs med aubergine som bas. Traditionellt äts den med det indiska brödet roti, ris och raita.

Ingredienser (1 portion)

1 stor aubergine
1 stor gul lök, finhackad
2 tomater, finhackade
1 msk ingefära, finhackad
2 gröna chilifrukter, finhackade
½ msk chilipulver
¼ msk gurkmeja
¼ msk garam masala
1 msk hel kummin
havssalt
2 msk olja
färsk koriander

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skölj och halvera auberginen.

Lägg auberginen med snitt ytan nedåt i en ungsfast form.

Rosta auberginen i ca 30 minuter.

Ta ut ur ugnen, avlägsna skalet och mosa. Ställ åt sidan.

Hetta upp en stekpanna med olja. Fritera kummin, ingefära och grön chili.

Tillsätt lök och stek den brun.

Mixa i salt, chilipulver och gurkmeja.

Tillsätt tomater och stek dem mjuka.

Tillsätt auberginen and koka i 10-15 minuter under omrörning.

Smaka av med garam masala och dekorera med färsk koriander.

Fler liknande recept