En kryddig vegetarisk indisk röra som görs med aubergine som bas. Traditionellt äts den med det indiska brödet roti, ris och raita.
Baingan bharta (indisk auberginecurry)
Ingredienser (1 portion)
1 stor aubergine
1 stor gul lök, finhackad
2 tomater, finhackade
1 msk ingefära, finhackad
2 gröna chilifrukter, finhackade
½ msk chilipulver
¼ msk gurkmeja
¼ msk garam masala
1 msk hel kummin
havssalt
2 msk olja
färsk koriander
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och halvera auberginen.
Lägg auberginen med snitt ytan nedåt i en ungsfast form.
Rosta auberginen i ca 30 minuter.
Ta ut ur ugnen, avlägsna skalet och mosa. Ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja. Fritera kummin, ingefära och grön chili.
Tillsätt lök och stek den brun.
Mixa i salt, chilipulver och gurkmeja.
Tillsätt tomater och stek dem mjuka.
Tillsätt auberginen and koka i 10-15 minuter under omrörning.
Smaka av med garam masala och dekorera med färsk koriander.