
En kryddig vegetarisk indisk röra som görs med aubergine som bas. Traditionellt äts den med det indiska brödet roti, ris och raita.
En kryddig vegetarisk indisk röra som görs med aubergine som bas. Traditionellt äts den med det indiska brödet roti, ris och raita.
1 stor aubergine
1 stor gul lök, finhackad
2 tomater, finhackade
1 msk ingefära, finhackad
2 gröna chilifrukter, finhackade
½ msk chilipulver
¼ msk gurkmeja
¼ msk garam masala
1 msk hel kummin
havssalt
2 msk olja
färsk koriander
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och halvera auberginen.
Lägg auberginen med snitt ytan nedåt i en ungsfast form.
Rosta auberginen i ca 30 minuter.
Ta ut ur ugnen, avlägsna skalet och mosa. Ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med olja. Fritera kummin, ingefära och grön chili.
Tillsätt lök och stek den brun.
Mixa i salt, chilipulver och gurkmeja.
Tillsätt tomater och stek dem mjuka.
Tillsätt auberginen and koka i 10-15 minuter under omrörning.
Smaka av med garam masala och dekorera med färsk koriander.