Frisk och kryddig kall förrättssoppa med kräftstjärtar. Soppan går snabbt att göra i en mixer. Avokadosoppan och marianden går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp.
Det finns även en hetare variant på avokadosoppa.
Frisk och kryddig kall förrättssoppa med kräftstjärtar. Soppan går snabbt att göra i en mixer. Avokadosoppan och marianden går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp.
Det finns även en hetare variant på avokadosoppa.
2 avokador
4 dl kall hönsbuljong
1 vitlöksklyfta
3 msk citronjuice
salt
vitpeppar
Marinad
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
100 g kräftstjärtar
Soppan: Skala och kärna ur avokadorna. Mixa avokadoköttet med hönsbuljong, vitlök och citronjuice till en slät soppa. Salta och peppra. Ställ i kylskåpet.
Marinad: Blanda olivolja, vitlök, dill och basilika. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden minst en timme före servering.
Servera soppan toppad med marinerade kräftstjärtar och droppa lite marinad runt om.