Aussie burger

En nyttigare burger enligt recept från Australien, med fräscha ingredienser som nykokt rödbeta, grillad färsk ananas och krispig sallad.

Burgarna kan givetvis lika gärna grillas på en utegrill.

Ingredienser (4 portion)

600 g finmald nötfärs
1/2 rödlök
1 färsk rödbeta
4 stora hamburgerbröd
färsk ananas
4 ägg
1 skivad tomat
salt
nymald svartpeppar
smör
olivolja
4 blad isbergsallad

Tillagning

Koka rödbetan i 30-35 minuter. Skala och skiva den tunnt.

Värm ett grilljärn på spisen.

Hacka rödlöken fint.

Blanda rödlök och nötfärs. Forma 4 rejäla burgers. Salt och peppar på ytan.

Skala ananasen och skiva (ganska tunnt). Glöm inte att ta bort det hårda i mitten.

Stek ananasskivorna på grilljärnet tills de fått grillränder.

Stek burgarna 4-5 minuter per sida på grilljärnet. Håll varma.

Stek äggen, gulan får gärna vara lite rinnig.

Stek hamburgerbröden med snittytan nedåt 1-2 minuter.

Servera burgarna med brödet, ananas, rödbetskivor, isbergssallad, tomat och ägg.

Fler liknande recept