Aussie burger

En nyttigare burger enligt recept från Australien, med fräscha ingredienser som nykokt rödbeta, grillad färsk ananas och krispig sallad.

Burgarna kan givetvis lika gärna grillas på en utegrill.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600 g finmald nötfärs
1/2 rödlök
1 färsk rödbeta
4 stora hamburgerbröd
färsk ananas
4 ägg
1 skivad tomat
salt
nymald svartpeppar
smör
olivolja
4 blad isbergsallad

Tillagning

Koka rödbetan i 30-35 minuter. Skala och skiva den tunnt.

Värm ett grilljärn på spisen.

Hacka rödlöken fint.

Blanda rödlök och nötfärs. Forma 4 rejäla burgers. Salt och peppar på ytan.

Skala ananasen och skiva (ganska tunnt). Glöm inte att ta bort det hårda i mitten.

Stek ananasskivorna på grilljärnet tills de fått grillränder.

Stek burgarna 4-5 minuter per sida på grilljärnet. Håll varma.

Stek äggen, gulan får gärna vara lite rinnig.

Stek hamburgerbröden med snittytan nedåt 1-2 minuter.

Servera burgarna med brödet, ananas, rödbetskivor, isbergssallad, tomat och ägg.

Fler liknande recept