
Vid östra Medelhavet är aubergine vad potatis är för oss här i Norden. Det finns oändliga variationer med denna basgrönsak. Den här salladen passar som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter.
Vid östra Medelhavet är aubergine vad potatis är för oss här i Norden. Det finns oändliga variationer med denna basgrönsak. Den här salladen passar som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter.
2 auberginer, ca 600 g
1 tsk havssalt
olivolja
2 stora tomater
nymalen svartpeppar
färsk mynta
Myntayoghurt
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk mynta, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
havssalt
nymalen svartpeppar
Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra i ca 30 minuter. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.
Stek auberginen i omgångar i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
Skiva tomaterna och dela skivorna i halvor. Varva auberginer och tomater på ett fat. Mal över svartpeppar och garnera gärna med mynta.
Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.