Auberginesallad med myntayoghurt

Vid östra Medelhavet är aubergine vad potatis är för oss här i Norden. Det finns oändliga variationer med denna basgrönsak. Den här salladen passar som mezerätt, på en buffé eller till grillade lammkotletter.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 auberginer, ca 600 g
1 tsk havssalt
olivolja
2 stora tomater
nymalen svartpeppar
färsk mynta
Myntayoghurt
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
2 msk mynta, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
havssalt
nymalen svartpeppar

Tillagning

Skiva auberginen och strö över salt. Låt dra i ca 30 minuter. Torka av auberginen och dela skivorna i halvor.

Stek auberginen i omgångar i en stekpanna, cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Skiva tomaterna och dela skivorna i halvor. Varva auberginer och tomater på ett fat. Mal över svartpeppar och garnera gärna med mynta.

Blanda ingredienserna till myntayoghurten och servera till.

Fler liknande recept