LCHF-köttbullar

Lättlagade köttbullar enligt den trendiga LCHF-dieten (LowCarbHighFat). Köttbullarna är så goda att de går att servera även till gäster som inte tror på att fett ökar förbränningen. Som en extra bonus så älskar barn dessa köttbullar.

Räkpanna Indienne

Spicy och snabblagad räkpanna. Servera med bröd och/eller ris.

Laxpaket i ugn med citronsmör

En enkel festrätt som man kan förbereda i god tid innan. Har man laxen i foliepaket så blir den saftigare än om man kokar eller steker den.

Hollandaise

En klassisk äggbaserad sås som nämns redan på 1600-talet i franska kokböcker. Som godast är den till fisk, sparris eller Eggs Benedict. Skulle såsen skära sig tillsätt en isbit och vispa kraftigt ett tag.

Bearnaisesås

Kanske världens mest kända sås till kött. Bearnaisesås kommer ursprungligen från området Béarn i södra Frankrike och serverades första gången 1836. Det finns olika variationer av receptet där man t.ex. byter ut dragon mot persilja.

Baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad

En festlig rätt som man kan förbereda i förväg. Det enda man måste vänta med är att steka den baconlindade fläskfilén. Mozzarellasalladen blir bara godare av att stå några timmar. Gillar man baconlindade maträtter bör man även testa baconlindad kycklingfilé med vinsås.

Tzatziki

Tzatziki är en grekisk vitlöksås som består av i huvudsak grekisk yoghurt, riven gurka och vitlök. Tzatziki passar som förrätt med färskt bröd, som sås till grillat kött, som exempelvis souvlaki, eller som dipp till chips.