Toms tips

“Åh, jag vill göra allt i denna”, sa min fru efter att ha bläddrat några minuter i Tom Sjöstedts vitamininjektion till de svenska hemmaköken, Toms Tips. Hitintills har vi dock bara hunnit göra kycklinglasagne med spenat och gurkyoghurt. Men den var enkel att göra och väldigt god, inte minst som matlåda.

Kokboken är mycket pedagogiskt upplagd med veckomenyer och helgfest. Nästan varje recept har fått ett användbart tips. Ingredienserna hittar man i de flesta välsorterade mataffärer utan att behöva jaga stan runt och trots detta är det hög variation på recepten. I Toms matfilosofi ryms dessutom återanvändning av rester, mycket sympatiskt och klimatsmart.

Ska man hitta några negativa saker med kokboken så är det att Toms Tips är en ganska fånig titel och omslaget är nästan pinsamt fult. Formgivaren till omslaget är inte ens omnämnd faktiskt och det är fullt förståeligt. Dessutom når inte svenska kockelitens hovfotograf Magnus Skoglöfs bilder upp till normal kvalitet, men det är antagligen meningen att det ska se realistiskt ut.

Tom Sjöstedt utsågs till Årets kock 2008. Han har även vunnit silver i VM med Svenska kocklandslaget 2006. Han har jobbat som kock på Hotell Borgholm, Högbo Brukshotell och Fågelbrohus. Just nu har han egen konsultverksamhet med gästspel på olika restauranger, matlagningskurser och som jurymedlem i TV3:s program Stjärnkockarna. Han är dessutom bror till en av Sveriges populäraste modebloggare, Tyra Sjöstedt.

[ssba-buttons]

Fler liknande recept