Stora Cocktailboken

Det är inte ofta det kommer ett svenskt originalverk med drink- och cocktailrecept. Oftast handlar det om slarvigt översatta massproducerade böcker gjorda med profit som troligt främsta mål. Men Eliq Maranik har, med hjälp av Örjan Westerlund m.fl, gjort en överskådlig cocktailbok med de flesta drinkar man kan tänka sig och några därtill.

Efter att ha läst igenom de första, ganska lagom lättsmälta, kapitlena om utrustning, uttryck, spritsorter, sprithistoria och kända cocktailbarer runt om i världen ser man tydligt var den stora passionen ligger. Omsorgsfullt, ibland lite över gränsen, stylade drinkbilder avlöser varandra, på ett pärlband. Men det ser oftast mycket gott ut och varje drink har förärats med en ofta underhållande liten text med fakta och anekdoter.

Bland alla drinkar och cocktails finns allt från internationella klassiker till lite småtråkiga svennebananfavoriter, som bara passar på den allra tristaste av firmafester. Trevligast med denna drinkbok, förutom bilderna, är det stora antalet varianter på klassiska cocktails.

Fler liknande recept