Sommarkalas

5 år efter den uppskattade kokboken Vinterkalas har nu äntligen livsnjutaren Hannu Sarenström kommit ut med den självklara uppföljaren, Sommarkalas. Nu bjuder han in till vackert dukade bord och serverar mat med smak av svensk sommar, för alla tillfällen, inte bara kalas.

Det tar inte många sidor innan man märker att Hannus passion för mat är utöver det vanliga, Sommarkalas är en späckade kokbok med alla recept för så vitt skilda tillfällen som till exempel sommarfrukost, midsommarfest för två, grillkvällen, kafferep, kräftskivan och äppelskördsfest.

Recepten med alla de älskade svenska råvarorna, ramslök, rabarber, sill, hallon och färskpotatis för att nämna några, varvas med filosofiska utläggningar och praktiska tips.

Hannu fotograferar sin mat själv och hans matstyling är ärlig och inspirerande, det ser helt enkelt möjligt ut att åstadkomma för oss vanliga dödliga och man får lust att göra det mesta.

Ska man klaga på nåt så är det att han ibland föreslår de hälsovådliga lättprodukterna, men det är ju enkelt att själv byta ut till äkta vara.

Hannu Sarenström har tidigare givit ut bland annat Vinterkalas (2006) och Hannus Mat (2005).

Fler liknande recept