Här hittar du kokböcker som vi gillar extra mycket. Och inte nog med det, du hittar receptsmakprov från dem också.


Vår kokbok

Coops (fd: KF:s) provköks Vår Kokbok har haft en given plats i många svenska kök sedan den först introducerades under…

Pluras kokbok

Solen går ner över ön / Från horisonten kommer regnet närmre / Jag åt lite fisk till lunch / det…

Bröd & kaffebröd

Jan Hedh är så nära en gud man kan komma i den svenska bageri- och konditorsvärlden. Det senaste decenniet har…

Mitt Italien – Pasta och pizza från norr till söder

Det finns 417 Glenn i Göteborg (våren 2009). En av de mest kända Glenn, med efternamnet Strömberg, bor inte längre…

Hemma hos Melker Andersson – Snabblagat, tillagat och vällagat

Stjärnkrögarn Melker Anderssons andra helt egna kokbok är en vitamininjektion för de svenska hemmaköken och utan minsta tvekan årets mest…

Klaras hälsomat

Klaras hälsomat är motsatsen till kvällstidningarnas kortsiktiga bantningstips och mer eller mindre orealistiska dieter. Den följer några enkla råd; använd…

Det naturliga köket

Jag har aldrig ätit på någon av Mathias Dahlgrens restauranger. Detta är något jag skäms för och egentligen inte vill…

Paul grillar

Att grillning är själva urmetoden för tillagning av mat för människor slår Paul Svensson fast redan i inledningen av boken….

Toms tips

“Åh, jag vill göra allt i denna”, sa min fru efter att ha bläddrat några minuter i Tom Sjöstedts vitamininjektion…

Stora Cocktailboken

Det är inte ofta det kommer ett svenskt originalverk med drink- och cocktailrecept. Oftast handlar det om slarvigt översatta massproducerade…

Himlagott med bufféer

Buffé är ett populärt och trevligt sätt att bjuda på mat på sin fest. Buffér funkar dessutom morgon, lunch och…

Kalf-Hansens ekologiska kök – Lustfyllt året runt

Den ekologiska trenden inom matlagningen växer sig starkare och starkare. En av de hårdast profilerade ekologiska kockarna Rune Kalf-Hansen har…