Sista pusselbiten i Monika Ahlbergs kokboks-tetralogi har kommit. Monikas bästa menyer för sommaren har allt från försommarens primörer till sensommarens kräftor.
Det finns flera skäl till att laga mat efter säsong. Att man har tillgång till närodlade råvaror gör maten godare och samvetet renare. Och visst har man lite extra tid och energi att laga nya rätter under sommaren och semestern.
Monikas bästa menyer för sommaren har ett lekande formspråk, sprakande bilderna och superläckra recept utan onödigt krångel. Boken är personlig och innehåller både superenkla recept och avancerade middagar.
Monika Ahlberg är en mycket produktiv och uppskattad kokboksförfattare. Hon ansvarade för Rosendals Trädgårdscafé fram till år 2000. Bland hennes tiotal kokböcker märks Rosendals Trädgårdscafé (1994), Klassiska tårtor på mitt sätt (2002), Min mat 2004 och den nu aktuella bokserien Monikas bästa menyer (2007-2008). I april 2008 vann Monika Ahlberg titeln Best Celebrity Chef Book In the World med boken Monikas bästa menyer – för våren.