Mitt goda Toscana

De flesta som är intresserade av matlagning undrar nog nångång vad en mästerkock lagar till när han/hon är ledig och hungrig. Detta har Norstedts bokförlag tagit fasta på och tagit hjälp av några av Sveriges bästa kockar för att reda ut detta. Först ut är Operakällarens Stefano Catenacci.

Föga förvånade är det det italienska som står i fokus till vardags hemma hos Catenacci och då speciellt det toskanska. Recepten bygger på de fantastiska råvaror som finns i just Toscana, som vildsvinssalami, valnötter, lufttorkad griskind, carciofini och såklart olika olivoljor. Tillagningen på de flesta rätterna är föredömligt enkel. Men i ärlighetens namn är de flesta rätter mer helg- och festmat för de flesta vanliga dödliga.

Formatet på denna behändiga och praktiska kokbok är föredömligt med sitt skyddsfodral, spiralbindning och inbyggda ställ. Mitt goda Toscana är en kokbok för köksbänken.

Stefano catenacci har en imponerade meritlista. Blott 30 år tog han över en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, Operakällaren i Stockholm, efter Werner Vögeli, vidare har han tagit silver i Årets kock (1999), blivit nordisk mästare (1999), kommit fyra på EM (2000), blivit Kockarnas kock (2000), fått Gastronomiska akademiens guldmedalj (2003), blivit “Årets Werner” (2008) och nu senast lagade han lite mat på Viktoria och Daniels bröllop (2010).

Fler liknande recept