Detta är en kokbok som vi på något underligt sätt lyckades missa när den kom för 2-3 år sedan. Nu låg den där på bokrean och lockade till köp. Hittar man inte Husmanskonst på rea så är den är helt klart värd sitt rekommenderade pris.
Den som förväntar sig en bok med bara svensk husmanskost kommer att bli glatt överraskad. Visst finns de svenska klassikerna med, som skånsk äggakaga, skomakarlåda och sjömansbiff. Men även brittiska Shepherds Pie, franska Coq au Vin och japansk biff med lök får generöst med plats i det Mannerströmska köket.
Få svenska stjärnkockar lyckas på samma chosefria och genuina sätt få oss vanliga dödliga att tro att vi kan tillaga deras recept som just Leif Mannerström. Lägg därtill de perfekta receptbilderna signerade Tomas Yeh så har man en perfekt kokbok.
Egentligen säger den lite längre titeln på denna kokbok mer vad det handlar om, The Art of Home Cooking. Detta är ett mästerverk signerat Göteborgs bästa krögare.