Stjärnkrögarn Melker Anderssons andra helt egna kokbok är en vitamininjektion för de svenska hemmaköken och utan minsta tvekan årets mest användbara och inspirerande kokbok.
Det är helt omöjligt att inte bli inspirerad av den kaskad av recept passerar revy. I Melkers hemmakök finns det plats för allt från internationella klassiker som Quiche Lorraine och Cordon Bleu, via kroppkakor och oxrullader, till framtida svennebananklassiker som falukorv Provençale och hemgjord ketchup.
Boken är mycket pedagogiskt indelad i tre kapitel efter ambitionsnivå och/eller tidsåtgång, från snabblagat via tillagat till vällagat. Hemma hos Melker Andersson kommer göra dig till en stjärnkock i ditt eget kök.
Den känns verkligen som en dokumentär skildring av vad som serveras hemma i det Anderssonska köket i Sollentunavillan.
Ska man klaga på något i denna bok så är det formgivningen som ibland är briljant och ibland slutar i oläsbara magplask.
Melker Andersson är delägare i ett flertal restauranger och han kom tvåa i kock-VM, Bocuse d’Or (1995). Han har tidigare utkommit med boken Melkers Mat (1997).