GI-noll!: hälsokosten som retar alla läkare

Det är lätt att falla för enkla logiska lösningar. Sten Sture Skaldemans lösning på sjukdomar som diabetes, chrons, ledvärk, depression och högt blodtryck är dock allt annat än logisk. Dock är den enkel. I snart ett decennium har Skaldeman predikat sin lära med högt fettintag i kombination med kolhydratfattig kost som bantningsmedel och naturligt läkemedel. Och han är själv ett bevis på att det verkligen funkar.

Men man behöver inte tro på de medicinska effekterna för att uppskatta en kokbok med snygga, lättlagade och goda recept med massor av smör och grädde. För det behöver man bara vara en vanlig människa.

Om man bortser från det fåniga omslaget så är det en utmärkt kokbok som Skaldeman fått ihop med både egna och lärljungars recept. Maten är i huvudsak svensk men med internationella inslag. Bilderna är ärliga och inbjudande. De flesta kan troligtvis hitta ett antal nya favoriträtter.

Sten Sture Skaldeman är 67 år och han säger sig ha gått ned 65 kilo med sin egen metod. Han har tidigare skrivit flera böcker om viktminskning.

Fler liknande recept