Björn Ferry var förvisso relativt känd, men kanske mer för att vara en frispråkig utövare av en marginalidrott, än för sina meriter på banan. Men någonting förändrades den där magiska dagen den 16 februari 2010 i Whistler utanför Vancouver, Kanada. Och att ett OS-guld öppnar många dörrar är väl ingen hemlighet, man kan t.ex. få göra sin alldeles egna kokbok om man vill.
Denna möjlighet blir såklart ännu större när han förklarar denna smått otroliga framgång delvis med den kost han hållit på med i hemlighet. Få visste nämligen innan att Björn Ferry inte laddat med pasta och andra långsamma kolhydrater som garanterat de flesta av hans motståndare gjort, precis som elitidrottsmän nästan alltid gör. Björn hade istället laddat med fett och protein och t.o.m. undvikt kolhydrater. Björn hade i hemlighet lagt om sin kost bara lite drygt ett halvår innan OS, han vågade helt enkelt inte berätta eftersom det var ett mycket kontroversiellt beslut, speciellt om man är just elitidrottsman. Första delen av boken handlar också om Björns träning och hans uppladdning inför OS. Det var alltså på denna kost som förutom en bra dagsform både i spåret och på skjutvallen, som gjorde att han orkade hämta upp placering på placering i den jaktstart (han startade som nia och dessutom schabblade funktionären som skulle släppa iväg honom) och som han tillslut vann överlägset (16 sekunder). Detta ledde till att han blev folkkär över en natt och sedermera till kokboken, Ferry Food.
Ferry Food innehåller 52 recept som Cathrine Schück arbetat fram utifrån Björns preferenser, således mycket norrländska ingredienser och ganska snabblagat. Recepten är enkelt utformade och bilderna snygga. Det enda man kan klaga på är att den som vill följa LCHF på ett absolut strikt sätt ska nog ändra lite på recepten eller se sig om en annan bok. Strösocker och berg av bär är nämligen inte tillåtet egentligen, speciellt inte för nybörjaren. Dock blir man frestad att testa det mesta eftersom det både låter gott och ser gott ut. Det vi har provlagat var dessutom gott.
LCHF-dieten är mycket omstridd. Inte att den funkar som bantningskur, för det finns det massor av exempel på, men att den skulle vara bra i längden är fortfarande något som de flesta mer eller mindre välutbildade kostvetare tvistar om. Vissa hävdar att den kan förhindra diabetes och bota cancer, medan andra säger att man får kronisk huvudvärk och ett blodomlopp som till 99% består av smör. Mycket forskning återstår.