Med sedvanligt glatt humör levererar matkreatören Jonas Borssén en ny fantastisk kokbok denna gång med fokus på kött.
Innan man kommer fram till recepten går Jonas igenom hur man väljer rätt ras, hur djuren ska ha fötts upp och slutligen slaktats för bästa köttresultat. Man får även veta hur köttbiten ska se ut och kännas för att man verkligen ska veta att det är bra kvalitet.
Eat the meat retar antagligen upp en och annan vegetarian och inte minst vegan. Men egentligen angriper han bara köttindustrin från ett annat håll. Han nöjer sig nämligen inte inte med den vanliga, numera lite trötta, förmaningen om att man ska köpa närproducerat ekologiskt kött. Han ger konkreta tips på var man ska köpa det, både i storstan och på landsbygden.
De fyra i Sverige vanligaste köttslagen nöt-, kalv-, gris- och lammkött har vars ett kapitel med sedvanligt välkryddade recept. Det är inte bara de finaste och dyraste bitarna på djuret som ska användas. Jonas har recept även för de köttdetaljer man knappt visste fanns.
Gillar man kött så är Eat the meat ett självklart tillskott i kokbokshyllan.
Jonas Borssén har skrivit många kokböcker tidigare, bland annat Eat the Heat (1996) och Killen vid Grillen (2006).