Gubbröra

En klassiker vid alla svenska kulinariska helger. Gubbröra finns i oändliga variationer, med det här är en av de godaste….

Mozartkulor

En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg…

Romkulor

En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.

Risgrynsgröt

Risgrynsgröt som man gör själv blir oftast godare än den man köper i butik. Serveras traditionellt med mjölk, socker och…

Skånsk löksill

Hemlagad löksill är både fräschare och godare än massproducerad från butiken. Löksill kan ätas året runt, men passar bäst till…

Chokladtryfflar med rom

Goda och lättlagade tryfflar med fin romkaraktär. Chokladtryfflar är godast att äta inom ett dygn efter tillagning.

Chokladtryfflar med kardemumma

Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.

Wienernougat

Gott godis som man enkelt gör själv. Måste förvaras i kylskåp.

Äggtoddy

Äggtoddy är den försvenskade varianten av den amerikanska eggnog.

Eggnog

En anglosaxisk julklassiker. Eggnog görs egentligen i stora satser, men prova med ett glas först för att avgöra om det…

Janssons frestelse

Godaste gammaldags Janssons frestelse recept Här är vårt recept på godaste Janssons frestelse. Janssons frestelse är ett måste på julbordet…

Mimosasallad

Trevlig liten sallad att servera till överbliven julskinka.