
En klassiker vid alla svenska kulinariska helger. Gubbröra finns i oändliga variationer, med det här är en av de godaste….

En försvenskad variant av hemlagade Mozartkulor. De är vanligast vid jul, men lika goda året om. Alla konditorier i Salzburg…

En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.

Risgrynsgröt som man gör själv blir oftast godare än den man köper i butik. Serveras traditionellt med mjölk, socker och…

Hemlagad löksill är både fräschare och godare än massproducerad från butiken. Löksill kan ätas året runt, men passar bäst till…

Goda och lättlagade tryfflar med fin romkaraktär. Chokladtryfflar är godast att äta inom ett dygn efter tillagning.

Kardemumma och choklad är två smaker som passar utmärkt ihop. Servera tryfflarna rumsvarma och helst samma dag som de gjorts.

En anglosaxisk julklassiker. Eggnog görs egentligen i stora satser, men prova med ett glas först för att avgöra om det…