Rårakor

Servera rårakor som ett tillbehör till fisk eller kött eller som en liten förrätt med löjrom och gräddfil, eller något…

Havtornsmarmelad

Havtorn växer i huvudsak längs våra sydliga kuster. De halvhöga buskarna trivs bäst i soligt läge. Havtornsmarmelad får en härligt…

Fikonchutney

God fikonchutney som passar bra med knäckebröd och en starkare hårdost, som till exempel Västerbottensost.

Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter. Detta recept…

Engelsk frukost

“Full english breakfast” serveras lite olika beroende på var i england man äter den. De viktigaste beståndsdelarna är dock alltid…

Bondomelett med skinka

Bondomelett är ett perfekt sätt att laga till en matig och god lunch på gårdagens rester. I detta recept slutgräddas…

Mangosmoothie

En god smoothie med mangosmak. En mangosmoothie passar till frukost, brunch och mellanmål.

Nyttig müsli

En lyxig och nyttig müsli med lågt gi. Att göra sin egen müsli lätt. Denna hemmagjorda müsli räcker i drygt…

Äggröra

Äggröra är en mångsidig rätt som passar både på frukostmackan, till stekt bacon eller rökt lax.

Laputabröd

Skållat skånskt rågbröd som håller sig saftigt och färskt länge. Brödet går dessutom att frysa med bra resultat. Om namnet…

Rekordsnabb räksallad

Den som vill få en snabb start på dagen lägger frysta räkor i kylskåpet dagen före. Färdigkokta ägg har man…

Fikonmarmelad

Ett enkelt recept på fikonmarmelad. Vill man ha en mörkare och ännu mer smakrik marmelad kan man byta strösockret mot…