Tapenade

Klassisk sydfransk olivröra som man bäst äter med en baguette.

Apelsinringar

Dessa bakverk blir extra saftiga genom att de doppas i en citruslag med agar-agar som får den att stelna till….

Enkla biskvier

Underbart goda, lättbakade, frasiga men samtidigt sega biskvier. Går bra att frysa in och ta fram nån halvtimme inna servering…

Tian

I det sydfranska köket finns många versioner av den härligt goda grönsakslådan tian.

Fikon med getost, lavendel och honung

Figues avec fromage de chevre, lavande et miel.

Tarte au citron de Menton

Citronpaj från Menton. Mentoncitronerna må vara små, men de är stora i smak och doft. Citronerna från Menton är världens…

Crêpes med sparris och kantareller

Crêpes aux asperges et aux girolles är ett recept på franska kantarellcrepes.

Oxgryta

Ett enkelt och riktigt gott recept på oxgryta (B½uf en daube) skapat av Danyel Couet. Bilden är tagen av David…

Kyckling à la provençale

En pippi som smakar av hela det sydfranska landskapet: tomater, saffran och generöst med vitlök. Allt på en och samma…

Krämmassa

God vanilj- och mandelmassekräm som passar att fylla bullar och andra bakverk med.

Pain d’épices

Härligt sött kryddbröd från Frankrike som påminner om mjuka pepparkakor. Njut det nyrostat med en het kopp te.

Cruditéer

Grönsaksstavar med dip är klassiskt svenskt fredagsmys som dessutom är nyttigt. Välj grönsaker efter säsong och favoritsmak.