Chokladmousse med konjak

Choukladmousse är en superenkel efterrätt som nästan alla tycker om. Konjaken blir en extra krydda.

Ratatouille

En fransk grönsaksgryta helt enkelt. Helt igenom vegetarisk, ja till och med en vegan kan äta det utan att rucka…

Vin- och senapssås

Denna gräddiga sås får bra kraft från rött vin och fransk senap. Passar bra till både fisk och kalv.

Småfranska

Småfranska, rundstycke, frukostfrallor, kuvertbröd; kärt barn har många namn. Det här är en lätt deg att göra om man vill…

Fransk omelett

Den franska omeletten är ett snabbt, enkelt och billigt sätt att ställa en lagad rätt på bordet. Det är godare…

Beurre manié

Den ultimata blandningen att reda såser med. Det enda man behöver tänka på är att vätskan man ska reda ska…

Vinegrette

En god och nyttig salladsdressing. Det här är ett grundrecept som kan varieras i det oändliga.

Aioli

En klassisk tillbehörssås på olivolja, vitlök och ägg. Aioli är mycket gott till fisksoppa och som dippsås. Namnet kommer från…

Croissanter

Croissanten skapades 1920 när en fransk konditor kom på genidraget att kavla in smör i degen. Den är fortfarande i…

Pastis

Pastis är en fransk likör som oftast dricks innan maten utblandad med vatten. Pastis blev populärt efter absinten förbjöds 1915….

Hallonglass med valnöts- och chokladbotten

En bra efterätt kan man förbereda i god tid så att man kan känna sig som gäst på sin egen…