Wienerschnitzel

Smakrik klassiker som man kan servera med antigen nykokt potatis eller ris, alternativt på en bädd av kokt spenat.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

6-8 skivor kalvinnanlår eller skinkschnitzel
smör till stekning
Panering:
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1 ägg
1 dl ströbröd
Garnityr:
1 tunt skivad citron
12-16 ansjovisfiléer
2 msk kapris

Tillagning

Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar. Häll på en tallrik.

Vispa upp ägget och häll ut på en tallrik med höga kanter.

Häll ut ströbrödet på tallrik.

Vänd köttet i först mjölblandningen, därefter det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet.

Värm smör i en stekpanna och stek därefter schnitzlarna på ganska svag värme ca 4 minuter per sida.

Lägg schnitzlarna på ett varmt serveringsfat. Placera en citronskiva, 1-2 ansjovisfiléer och några kapris på varje schnitzel. Servera med potatis eller ris.

Fler liknande recept