Vitlöksspäckad lammstek

En lammstek som blir mycket godare när den späckas med vitlöksklyftor och kryddas med rosmarin. Servera med potatisgratäng och en god sås.

Ingredienser (4 portion)

1 kg lammstek
6 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Skala och dela vitlöksklyftorna i större bitar.

Gör små hål i steken och späcka den med vitlöken.

Gnid in steken med rosmarin, salt och peppar.

Bryn lammsteken i smör och rapsolja tills den får en fin stekyta.

Ställ in i ugnen och baka tills innertemperaturen är 50 grader.

Ta ut och täck hela steken med aluminiumfolie. Låt vila i 30 minuter.

Skär köttet i centimetertjocka skivor.

Servera med potatisgratäng och en god sås.

Fler liknande recept