
En lammstek som blir mycket godare när den späckas med vitlöksklyftor och kryddas med rosmarin. Servera med potatisgratäng och en god sås.
En lammstek som blir mycket godare när den späckas med vitlöksklyftor och kryddas med rosmarin. Servera med potatisgratäng och en god sås.
1 kg lammstek
6 vitlöksklyftor
1 knippe rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och dela vitlöksklyftorna i större bitar.
Gör små hål i steken och späcka den med vitlöken.
Gnid in steken med rosmarin, salt och peppar.
Bryn lammsteken i smör och rapsolja tills den får en fin stekyta.
Ställ in i ugnen och baka tills innertemperaturen är 50 grader.
Ta ut och täck hela steken med aluminiumfolie. Låt vila i 30 minuter.
Skär köttet i centimetertjocka skivor.
Servera med potatisgratäng och en god sås.