Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 vildgåsbröst
2 crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
5 dl vatten
smör
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
Kokt brysselkål
rödkål
svartvinbärsgéle
kokt potatis

Tillagning

Stek vildgåsbrösten i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

Lägg över i en gryta.

Smula över buljongtärning och tillsätt vattnet.

Låt puttra i ca 2 timmar.

Ta upp vildgåsbrösten och vira in i aluminiumfolie.

Häll grädde och crème fraiche i grytan och koka upp. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.

Servera med kokt potatis och resten av tillbehören.

Fler liknande recept