Lättlagad, nyttig och god festrätt.
Ugnsstekt kycklingfilé med ädelost och rotsaker
Ingredienser (4 portion)
800 g potatis
8 morötter
1 rödlök
800 g kycklingfilé
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flingsalt
½ dl färsk bladpersilja
100 g Kvibille gräddädel
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatis och morötter. Dela dem i bitar.
Skala och klyfta rödlöken.
Lägg rotfrukter och rödlök i en ungssäker form. Ringla på lite olivolja. Salta och peppra.
Grädda mitt i ugnen i c:a 40 minuter.
Skär kycklingfiléerna i halvor.
Blanda rapsolja, soja, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Pensla på kycklingen.
Bryn kycklingen i stekpanna.
Sätt in kycklingen i ugnen och låt steka med rotsakerna de sista 10-15 minuterna.
Servera kyckling och rotsaker med smulad ädelost, flingsalt och hel bladpersilja.