Ugnsstekt kycklingfilé med ädelost och rotsaker

Lättlagad, nyttig och god festrätt.

Ingredienser (4 portion)

800 g potatis
8 morötter
1 rödlök
800 g kycklingfilé
1 msk olivolja
salt och nymalen svartpeppar
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt
nymald svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk flingsalt
½ dl färsk bladpersilja
100 g Kvibille gräddädel

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatis och morötter. Dela dem i bitar.

Skala och klyfta rödlöken.

Lägg rotfrukter och rödlök i en ungssäker form. Ringla på lite olivolja. Salta och peppra.

Grädda mitt i ugnen i c:a 40 minuter.

Skär kycklingfiléerna i halvor.

Blanda rapsolja, soja, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Pensla på kycklingen.

Bryn kycklingen i stekpanna.

Sätt in kycklingen i ugnen och låt steka med rotsakerna de sista 10-15 minuterna.

Servera kyckling och rotsaker med smulad ädelost, flingsalt och hel bladpersilja.

Fler liknande recept