
Matig förrättstoast med kyckling och spenat. Receptet räcker som förrätt till 6 personer.
Matig förrättstoast med kyckling och spenat. Receptet räcker som förrätt till 6 personer.
2 kycklingfiléer
250 g djupfryst bladspenat
1 vitlöksklyfta
riven muskotnöt
smör
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
några droppar pressad citron
6 skivor vitt formbröd
12 skivor emmentalerost
Ansa och skär kycklingfiléerna i små tärningar och stek i smör utan att de tar färg.
Pudra över vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll på grädden, rör om och låt småputtra till en stuvning.
Krydda med salt, svartpeppar och pressa över några droppar citron.
Sätt ugnen på 250 grader.
Krama allt vatten ur den tinade spenaten. Hacka den grovt och fräs den i lite smör. Pressa i vilöken mot slutet av stekningen.
Smaksätt med muskot, salt och peppar.
Kantskär brödskivorna och stek gyllenbruna i smör.
Lägg ett lager spenat på varje brödskiva och fördela kycklingstuvningen ovanpå.
Lägg några skivor ost överst.
Gratinera smörgåsarna i 5-6 minuter tills de får vacker färg.