
Nyttig thairätt med massor av grönsaker och cashewnötter. Servera thaikyckling med nudlar och en iskall Singha.
Nyttig thairätt med massor av grönsaker och cashewnötter. Servera thaikyckling med nudlar och en iskall Singha.
2 hackade vitlöksklyftor
400 g kycklingfilé
50 g cashewnötter
1 skivad gul lök
1 slantad purjolök
½ huvud färsk blomkål
½ huvud färsk broccoli
1 grovt strimlad röd paprika
½ dl oystersås
1 tsk fishsauce
1 nypa strösocker
1 dl vatten
Fräs vitlöken i olja i en wok eller större stekpanna, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 4-5 minuter.
Tillsätt resten av grönsakerna och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
Blanda oystersås, vatten, fishsauce och strösocker och tillsätt.
Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili.
Servera med nudlar/ris, sweetchillisås och en kall thailändskl öl.