![](https://receptcentralen.se/wp-content/uploads/2019/11/recept-sparrisfyllda-prosciuttolindade-kycklingfileer-stor-3.jpg)
Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.
Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.
12-16 gröna sparrisar
800 g kycklingfilé
80-100 g prosciutto
2-3 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
riven parmesanost
salt
nymald svarteppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp 5 dl saltat vatten i en kastrull. Skölj sparrisen och skär av de nedre träiga centimetrarna.Sjud sparrisen 2 minuter.
Ta upp och låt rinna av.
Dela kycklingfileerna på längden så att du tar 6-8 bitar.
Salta och peppra lätt. Linda in kycklingbitama och ett par
sparrisar i prosciuttoskivor så att det blir 6-8 paket. Lägg i ett lager i en ugnssäkerform.
Rör ut senapen i vispgrädden och krydda med salt, peppar och dragon. Häll över kycklingpaketen. Riv över rikligt med med parmesan. Gratinera 20-25 minuter i ugnen. Kolla med termometer så att kycklingen
är 70 grader mitt i.
Servera paketen med ris eller potatis.