Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.
Sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer
Ingredienser (6 portion)
12-16 gröna sparrisar
800 g kycklingfilé
80-100 g prosciutto
2-3 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
riven parmesanost
salt
nymald svarteppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp 5 dl saltat vatten i en kastrull. Skölj sparrisen och skär av de nedre träiga centimetrarna.Sjud sparrisen 2 minuter.
Ta upp och låt rinna av.
Dela kycklingfileerna på längden så att du tar 6-8 bitar.
Salta och peppra lätt. Linda in kycklingbitama och ett par
sparrisar i prosciuttoskivor så att det blir 6-8 paket. Lägg i ett lager i en ugnssäkerform.
Rör ut senapen i vispgrädden och krydda med salt, peppar och dragon. Häll över kycklingpaketen. Riv över rikligt med med parmesan. Gratinera 20-25 minuter i ugnen. Kolla med termometer så att kycklingen
är 70 grader mitt i.
Servera paketen med ris eller potatis.