Sparrisfyllda prosciuttolindade kycklingfiléer

Enkel men ändå lyxig kycklingrätt som passar både som matigare förrätt eller huvudrätt. Den går bra att förbereda.

Ingredienser (6 portion)

12-16 gröna sparrisar
800 g kycklingfilé
80-100 g prosciutto
2-3 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
riven parmesanost
salt
nymald svarteppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp 5 dl saltat vatten i en kastrull. Skölj sparrisen och skär av de nedre träiga centimetrarna.Sjud sparrisen 2 minuter.

Ta upp och låt rinna av.

Dela kycklingfileerna på längden så att du tar 6-8 bitar.
Salta och peppra lätt. Linda in kycklingbitama och ett par
sparrisar i prosciuttoskivor så att det blir 6-8 paket. Lägg i ett lager i en ugnssäkerform.

Rör ut senapen i vispgrädden och krydda med salt, peppar och dragon. Häll över kycklingpaketen. Riv över rikligt med med parmesan. Gratinera 20-25 minuter i ugnen. Kolla med termometer så att kycklingen
är 70 grader mitt i.

Servera paketen med ris eller potatis.

Fler liknande recept