Ett nyttigt kycklingrecept skapat av Markus Aujalay och Blossom Tainton-Lindquist.
Foto: Ingvar Eriksson
Ett nyttigt kycklingrecept skapat av Markus Aujalay och Blossom Tainton-Lindquist.
Foto: Ingvar Eriksson
4 kycklingbröst
Soja- och honungsglaze
3 msk flytande honung
½ dl japansk soja
saften från 1 lime
1 liten bit finriven ingefära
½ skivad röd chili
1 finriven vitlöksklyfta
Tillbehör
250 g broccolibuketter
100 g böngroddar
100 g ärtskott
100 g skivad salladslök
2 msk rapsolja
salt
nymaldpeppar
Blanda ihop alla ingredienserna till soja- och honungsglazen.
Bryn kycklingbrösten i stekpanna på båda sidor.
Häll på glazen och rör runt.
Lägg över kycklingen i ugnsfast form och häll över glazen.
Stek klart i ugn på 100 grader till kycklingen är klar c:a 15 minuter.
Köttsaften ska vara ofärgad (d.v.s. utan rosa inslag).
Skiva upp innan servering.
Servera gärna med bulgur eller ris.