Soja- och honungsglaserade kycklingbröst med råstekt broccoli och groddar

Ett nyttigt kycklingrecept skapat av Markus Aujalay och Blossom Tainton-Lindquist.

Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingbröst
Soja- och honungsglaze
3 msk flytande honung
½ dl japansk soja
saften från 1 lime
1 liten bit finriven ingefära
½ skivad röd chili
1 finriven vitlöksklyfta
Tillbehör
250 g broccolibuketter
100 g böngroddar
100 g ärtskott
100 g skivad salladslök
2 msk rapsolja
salt
nymaldpeppar

Tillagning

Blanda ihop alla ingredienserna till soja- och honungsglazen.

Bryn kycklingbrösten i stekpanna på båda sidor.

Häll på glazen och rör runt.

Lägg över kycklingen i ugnsfast form och häll över glazen.

Stek klart i ugn på 100 grader till kycklingen är klar c:a 15 minuter.

Köttsaften ska vara ofärgad (d.v.s. utan rosa inslag).

Skiva upp innan servering.

Servera gärna med bulgur eller ris.

Fler liknande recept