Smakrika spett som kan förberedas och användas som plockmat. Teiyakispetten är goda både varma och kalla.
Små teriyakispett
Ingredienser (10 portion)
½ dl japansk soja
500 gram kycklingfilé
10 grillspett av trä
Teriyakiglaze
1 dl japansk soja
1 dl strösocker
2 msk sesamfrö
Tillagning
Skär kycklingfilén i avlånga strimlor.
Marinera dem i japansk soja i en plastpåse i minst en timme.
Sätt ugnen på 225 grader och grill. Ställ in en plåt med grillgaller över.
Koka upp japansk soja, strösocker och sesamfrön. Rör tills sockret smält. Ta av kastrullen från plattan, häll upp på ett fat med kanter och låt svalna.
Dela träspetten i två delar.
Spetsa kycklingbitarna på träspetten och lägg dem på grillgallret i ugnen. Vänd spetten efter ca 5 minuter. Total tillagningstid är c:a. 10-12 minuter.
Rulla de grillade spetten i teriyakiglazen så att hela kycklingbitarna är helt täckta. Servera.