Slottsstek

Slottsstek är en lite finare stek gjord på fransyska. Servera slottssteken med kokta grönsaker, kokt potatis och vinbärsgelé.

Ingredienser (6 portion)

1 rödlök
1 morot
1 rotselleri
1 kg benfri fransyska
smör
1 tsk salt
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
5 ansjovisfiléer
1 msk vinäger
2-3 dl vatten
Gräddsås
3 dl sky
2 ½ msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
salt
peppar

Tillagning

Skala och klyfta rödlöken. Skala och skär moroten och rotsellerin i bitar.

Bryn köttet och lök i smör i en stekgryta

Tillsätt resten av ingredienserna och späd med lite av vattnet.

Efterstek under lock på svag värme till köttet känns mört. Det tar ca 1 ½ timme. Ös då och då och späd med mer vatten.

Ta upp steken ur grytan och låt den vila några minuter.

Sila skyn i en kastrull och späd med vatten till så det blir 3 dl.

Rör ned mjölet, utrört i lite kallt vatten.

Låt såsen koka 3-5 minuter. Späd under tiden med grädden och smaksätt med salt och peppar.

Skär upp steken i tunna skivor och servera med såsen, kokt potatis, kokta grönsaker och vinbärsgelé.

You May Also Like

1.Benito Lincoln

Are you perhaps interested in running your very own online gambling real money website with 100% commission? we offer a script with just that, 100% own games and built in betting you can accept any bet you can change and manipulate the winnings of casino slots games, virtual sports and so on. have a look at our site here: www.betscripts.com thanks Frank


* = Obligatoriskt fält