
En lyxig variant på smörgåstårta med härlig smak av hav och med nyttig botten gjord av kavring. Passar extra bra på vid midsommar eller till studentbuffén.
En lyxig variant på smörgåstårta med härlig smak av hav och med nyttig botten gjord av kavring. Passar extra bra på vid midsommar eller till studentbuffén.
8 skivor kavring
75 g smör, rumsvarmt
300 g nyskalade räkor
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 msk hummerfond
½ dl hackad dill
2 msk stenbitsrom
½ tsk pepparmix
4 gelatinblad
Garnering
100 g nyskalade räkor
1-2 msk stenbitsrom
dillkvistar
Mixa smör och kavring till en smulig massa.
Tryck ut massan i en springform (ca 24 cm).
Hacka 200 g räkor grovt. Blanda med crème fraiche
och majonnäs. Smaksätt med hummerfon, dill, stenbitsrom och pepparmix.
Blötlägg och smält gelatinbladen enligt anvisningar på förpackningen. Rör ned gelatinet i crème fraiche-blandningen.
Tillsätt de hackade räkorna och bred ut blandningen på kavringsbottnen.
Täck med plastfilm och ställ i kylen i minst 3 timmar.
Garnera med hela räkor, stenbitsrom och dillkvistar innan serveringen.