Serranolindad laxfilé

Jamón Serrano, spansk luftorkad skinka, är perfekt att smaksätta mat med. I detta recept har den framförallt två funktioner. Dels ger den en god sälta och så förhindrar den laxfiléerna från att bli torra, som så lätt kan bli fallet.

Blir man helt hooked på serranoskinka i mat så rekommendras även vår Serranolindad fläskfilé.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

4 portionsbitar laxfilé
1 dl färsk citrontimjan
½ msk havssalt
½ dl spansk olivolja
vitpeppar
8 skivor serranoskinka

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela laxfiléerna i två bitar.

Skölj citrontimjanen och repa av bladen i en mortel. Krossa bladen i morteln tillsammans med havssaltet. Blanda i olivoljan.

Gnid in laxfiléerna med örtoljan. Mal på lite vitpeppar och packa in i vars en skiva serranoskinka.

Lägg filéerna i en smord ungsfast form.

Stek fisken i c:a 10-12 min.

Servera med pressad potatis och en kall sås.

Fler liknande recept