Ett festligt och mycket gott sätt att tillaga sin fläskfilé på. Serranoskinkan fungerar som ett skyddande hölje och är dessutom knaprig och god att äta.
Till detta recept passar en balsamicosås och ungnsrostade rotfrukter.
Ett festligt och mycket gott sätt att tillaga sin fläskfilé på. Serranoskinkan fungerar som ett skyddande hölje och är dessutom knaprig och god att äta.
Till detta recept passar en balsamicosås och ungnsrostade rotfrukter.
500-600 g fläskfilé
6 hackade soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
50 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
4-5 skivor serranoskinka
smör
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra.
Putsa fläskfilén och gör en snitt längs hela filén.
Fyll fläskfilén med röran och salta och peppra.
Linda runt serranoskinkan och bind runt med snören.
Bryn fläskfilén i hälften olivolja och hälften smör i en stekpanna.
Grädda fläskfilén i ugnen 15-20 minuter.
Ta bort snörena och skiva upp fläskfilén innan servering.