
Kycklingfilé med mer smak och festligare utseende. Servera med sötpotatis och örtsås.
Kycklingfilé med mer smak och festligare utseende. Servera med sötpotatis och örtsås.
2-3 sötpotatisar
olivolja
4 kycklingfiléer
50-100 g tunt skivad stark och smakrik salami
salt
svartpeppar
Örtsås
2 dl turkisk yoghurt
1-2 klyftor färsk vitlök
1 msk finhackad persilka
1 mska finhackad basilika
2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Skala sötpotatisen och skär i klyftor.
Lägg i en långpanna, ringla på lite olivolja, salta och baka i ugnen i 15 minuter.
Dela kycklingfiléerna på mitten, salta, peppra och slå in i salamiskivor. Fäst eventuellt med snören eller tandpetare.
Ta ut sötpotatisen och lägg kycklingfiléerna i samma långpanna. Baka i 20-25 minuter.