Rouille

Sydfransk röra som passar till fisk, gärna fisksoppor och då speciellt bouillabaisse.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

2 skivor vitt formbröd utan kanter
2 äggulor
1 röd chilipeppar
2-3 vitlöksklyftor
1 ½ dl olivolja
½ tsk mortlat havsalt
½ paket saffran

Tillagning

Blötlägg brödet i 5 minuter i vatten.

Ta upp och krama ur vattnet ur brödet.

Lägg det urkramade brödet tillsammans med äggulorna och pressad vitlök i en rundbottnad skål eller i matberedare.

Skär chilin på längden, kärna ur och finhacka fruktköttet. Blanda ner det i skålen.

Rör om eller mixa allt.

Lös upp saffranet i lite hett vatten.

Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning eller mixning.

Smaka av med salt och saffran.

Fler liknande recept