Rotfruktschips

Fräscha, spännade och relativt nyttiga hemgjorda chips.

OBS: Köksfläkten får absolut inte vara på under friteringen.

Ingredienser (4 portion)

2 rödbetor
1 sötpotatis
1 stor morot
2 medelstora palsternackor
matolja
Kumminsalt
1 msk hela kumminfrön
1 msk havssalt
1 tsk paprikapulver
½ tsk nymald svartpeppar

Tillagning

Skrubba rutfrukterna och skär dem tunt med en mandolin, matberedare eller vass kniv ungefär 1 mm tjockt. Skär rödbetorna sist eftersom de färgar ned redskapen.

Rosta komminfröna i en torr het stekpanna i c:a 2 minuter.

Mortla kumminfröna tillsammans med salt, paprikapulver och svart pepper.

Fyll en stor tjockbottnad gryta med 1/3-del olja. Värm oljan till 180 grader.

Fritera rotfruktschipsen gyllengula i omgångar lyft upp med hålslev eller kockpincett. Fritera rödbetschipsen sist. Lägg dem att svalna på hushållspapper.

Strö över kumminsaltet och servera.

Förvara eventuellt överblivna chips i en lufttät burk. De håller i 3-5 dagar.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält