Rostbiff är gott varm, ljummen eller kalla. Den färdigstekta rostbiffen kan marineras om man vill.
Servera rostbiffen med potatisgratäng eller potatissallad.
Rostbiff är gott varm, ljummen eller kalla. Den färdigstekta rostbiffen kan marineras om man vill.
Servera rostbiffen med potatisgratäng eller potatissallad.
1 ½ kg rostbiff, innanlår eller fransyska
3-4 vitlöksklyftor
salt
nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela en vitlöksklyfta och gnid in steken med den. Stick in de övriga klyftorna i rostbiffen.
Krydda köttet runt om med salt och svartpeppar.
Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet.
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼ timme.
När stektermometern visar 59 grader är steken rosa-röd och vid 63 grader är den rosa.
Låt svalna till önskad temperatur.
Skiva upp köttet.