Rostbiff i ugn

Rostbiff är gott varm, ljummen eller kalla. Den färdigstekta rostbiffen kan marineras om man vill.

Servera rostbiffen med potatisgratäng eller potatissallad.

Ingredienser (8 portion)

1 ½ kg rostbiff, innanlår eller fransyska
3-4 vitlöksklyftor
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

Dela en vitlöksklyfta och gnid in steken med den. Stick in de övriga klyftorna i rostbiffen.

Krydda köttet runt om med salt och svartpeppar.

Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av köttet.

Lägg köttet i en ugnssäker form.

Stek köttet i mitten av ugnen 1-1 ¼ timme.

När stektermometern visar 59 grader är steken rosa-röd och vid 63 grader är den rosa.

Låt svalna till önskad temperatur.

Skiva upp köttet.

You May Also Like

1.Egil

Alltså, ska man ta begge vit/svart peppar ? eftersom på Tillagning svar 3. står de vitpeppar och inte svart peppar som på ingridienser
2.Receptcentralen.se

@Egil: Du kan ta det du känner för. Bättre kockar använder dock bara svartpeppar!


* = Obligatoriskt fält