Rosépepparmarinerad fläskfilé

Ett säkert kort på grillen. Rosépepparn, vitlöken, timjanen och balsamvinägern ger bra smak åt fläskfilé. Servera med din favoritsås, coleslaw och klyftpotatis.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

600-800 g fläskfilé
Marinad
3-4 msk grovt mortlad rosépeppar
3 klyftor pressad vitlök
3 msk aceto balsamico
½ dl olivolja
1 msk flingsalt
½ msk torkad timjan
2 tsk honung
nymald svartpeppar

Tillagning

Rensa fläskfilén från eventuella hinnor och senor. Dela den i fyra cm långa stubbar.

Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i fläskfiléstubbarna.

Låt marinera i minst en timme, gärna två.

Grilla med het glöd ca fyra minuter per sida.

Fler liknande recept