
Ett säkert kort på grillen. Rosépepparn, vitlöken, timjanen och balsamvinägern ger bra smak åt fläskfilé. Servera med din favoritsås, coleslaw och klyftpotatis.
Ett säkert kort på grillen. Rosépepparn, vitlöken, timjanen och balsamvinägern ger bra smak åt fläskfilé. Servera med din favoritsås, coleslaw och klyftpotatis.
600-800 g fläskfilé
Marinad
3-4 msk grovt mortlad rosépeppar
3 klyftor pressad vitlök
3 msk aceto balsamico
½ dl olivolja
1 msk flingsalt
½ msk torkad timjan
2 tsk honung
nymald svartpeppar
Rensa fläskfilén från eventuella hinnor och senor. Dela den i fyra cm långa stubbar.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en plastpåse och lägg i fläskfiléstubbarna.
Låt marinera i minst en timme, gärna två.
Grilla med het glöd ca fyra minuter per sida.