Rödvinssås

En äkta rödvinssås förhöjder smaken på köttet. Denna rödvinssås passar till både fågel och kött.

Ingredienser (8 portion)

1 + 1 ½ msk smör
½ stor gul lök
½ tsk nymald vitpeppar
3 msk mjöl
½ msk tomatpuré
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 ½ dl + ½ dl rödvin
2 msk kinesisk soja

Tillagning

Skala och hacka löken.

Fräs löken i den lilla mängden smör.

Tillsätt vitpeppar, tomatpuré och mjöl. Rör om ordentligt.

Späd med buljongtärning, vatten och den stora mängden vin.

Låt koka i 10 minuter.

Sila såsen och tillsätt ev. ytterligare ½-1 dl vin.

Smaka av med soja och salt.

Avsluta med att röra i 2 msk kallt smör.

Fler liknande recept