
En äkta rödvinssås förhöjder smaken på köttet. Denna rödvinssås passar till både fågel och kött.
En äkta rödvinssås förhöjder smaken på köttet. Denna rödvinssås passar till både fågel och kött.
1 + 1 ½ msk smör
½ stor gul lök
½ tsk nymald vitpeppar
3 msk mjöl
½ msk tomatpuré
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 ½ dl + ½ dl rödvin
2 msk kinesisk soja
Skala och hacka löken.
Fräs löken i den lilla mängden smör.
Tillsätt vitpeppar, tomatpuré och mjöl. Rör om ordentligt.
Späd med buljongtärning, vatten och den stora mängden vin.
Låt koka i 10 minuter.
Sila såsen och tillsätt ev. ytterligare ½-1 dl vin.
Smaka av med soja och salt.
Avsluta med att röra i 2 msk kallt smör.