Rödvin och biff är en bra kombination, inte bara när man äter utan även när man marinerar. Servera biffen med klyftpotatis, kryddsmör och en fräsch sallad.
Rödvinsmarinerad biff
Ingredienser (4 portion)
600 g utskuren biff i portionsbitar
2 dl rött vin
1 skivad vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
1 krm cayennepeppar
2 tsk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Tillagning
Dag 1:Blanda rött vin, vitlök, timjan, cayennepeppar och balsamvinäger i en plastpåse.
Lägg i biffarna och knyt ihop.
Knyt om och låt påsen ligga i kylskåpet över natten.
Dag 2: Tänd grillen och vänta på rätt glöd.
Tag upp köttet och låt det droppa av.
Grilla till önskad stekgrad. (När innertemperaturen är 55 grader är köttet rött, vid 65 medium och vid 70 är det genomstekt).
Låt köttet vila på ett varmt ställe i tio minuter.