Amerikansk rätt som blivit populär i Norden. Kan bland annat serveras som fredagsmat, vickning och till jul.
Servera med coleslaw och potatis.
Amerikansk rätt som blivit populär i Norden. Kan bland annat serveras som fredagsmat, vickning och till jul.
Servera med coleslaw och potatis.
600 gram tjocka revbensspjäll
salt
vitpeppar
Barbequemarinad
2 dl tomatketchup
1 dl kallt vatten
1 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk Worcestershire sauce
2 msk finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk farinsocker
1 msk honung
1 msk soja
1 tsk senapspulver
½ tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
½ tsk rosmarin
1 tsk liquid smoke
Koka revbensspjällen hela i en stor kastrull med salt och vitpeppar i cirka 35 minuter.
Låt svalna i kastrullen.
Ta upp och skär i skivor längs med revbenen.
Blanda alla ingredienser till marianden och låt koka ihop i en kastrull.
Låt svalna.
Blanda revbenspjäll med marinaden. Hit kan förberedas och ställas in i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader eller grilla på utegrill till de fått färg och blivit varma. Salta och peppra.
Kan kylas och serveras kalla eller värmas igen.