Revbensspjäll

Amerikansk rätt som blivit populär i Norden. Kan bland annat serveras som fredagsmat, vickning och till jul.

Servera med coleslaw och potatis.

Ingredienser (4 portion)

600 gram tjocka revbensspjäll
salt
vitpeppar
Barbequemarinad
2 dl tomatketchup
1 dl kallt vatten
1 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk Worcestershire sauce
2 msk finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk farinsocker
1 msk honung
1 msk soja
1 tsk senapspulver
½ tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
½ tsk rosmarin
1 tsk liquid smoke

Tillagning

Koka revbensspjällen hela i en stor kastrull med salt och vitpeppar i cirka 35 minuter.

Låt svalna i kastrullen.

Ta upp och skär i skivor längs med revbenen.

Blanda alla ingredienser till marianden och låt koka ihop i en kastrull.

Låt svalna.

Blanda revbenspjäll med marinaden. Hit kan förberedas och ställas in i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader eller grilla på utegrill till de fått färg och blivit varma. Salta och peppra.

Kan kylas och serveras kalla eller värmas igen.

Fler liknande recept