Revbensspjäll med isterbandsfärssås och cidersås

Ett recept på revbensspjäll som stjärnkocken Melker Andersson bjuder familj och vänner på.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 kg färska revbensspjäll
salt och peppar
5 cm ingefära, riven
1 msk matolja
Till servering
100 g hela inlagda rödbetor
sallad
Isterbandsfärssås
4 isterband
1 msk smör
4 dl korngryn, kokta
1 tsk hela fänkålsfrön
1 tsk hela dillfrön
salt och svartpeppar
Cidersås
stekskyn från revbensspjällen ovan
1 msk äppelcidervinäger
salt och svartpeppar

Tillagning

Revbensspjäll: Sätt ugnen på 175 grader.

Bryn revbensspjället runt om i en stekpanna, salta och peppra.

Gnid in spjället med ingefära. Lägg i en ugnsfast form.

Stek revbensspjället i ugn 1-1 ½ timme, vänd det efter halva tiden.

Ta formen ur ugnen, lyft ur spjället, spara stekskyn. Låt köttet vila i 20 minuter.

Skär upp revbensspjället i 8 bitar. Servera dem med isterbandsfärs och cidersås (se recept nedan), samt rödbetor och sallad.

Isterbandsfärssås: Dra skinnet av isterbanden, tryck ut färsen.

Stek isterbandsfärs, korngryn och övriga ingredienser i smör i en stekpanna. Blanda väl och se till att allt blir varmt.

Cidersås: Sila stekskyn i en kastrull. Koka ihop den med äppelcidervinäger i 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Fler liknande recept