Revbensspjäll med aprikosglaze

Tycker man om fläsk så kommer man att älska den här rätten! Det är det möraste som finns.

Frukten ger sötma. Det söta är det starka värt. Och vildsvin till det – Toppen!

Ingredienser (4 portion)

2 kg tjocka och huggna revben av vildsvin
Aprikosglaze
1 msk currypulver
200 g torkade aprikoser
1 röd chilifrukt, strimlad
1 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
Tzatziki
3 dl grekisk yoghurt
1 dl skalad och tärnad gurka
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
Till servering
bakad potatis

Tillagning

Fräs currypulvret till glazen hastigt i smör i en kastrull utan att det får färg.

Tillsätt aprikoser, chilifrukt, vitt vin och vatten. Låt koka ihop ca 5 minuter.

Mixa glazen slät men med lite småbitar kvar i.

Sätt ugnen på 155 grader.

Lägg revbenen i en långpanna och stick in en stektermometer mitt i köttet.

Krydda dem med salt och peppar.

Bred på aprikosglazen.

Stek revbenen i ugnen i ca 2 timmar eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Rör ihop ingredienserna till tzatzikin. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt i väntan på servering.

Servera revbenen med tzatziki och bakad potatis.

Fler liknande recept