Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.
Renskavspanna
Ingredienser (4 portion)
2 paket fryst renskav
1 burk kantareller (200 g) eller motsvarande mängd färska och förvällda kantareller
4-5 schalottenlökar
smör
4 dl vispgrädde
2-3 msk koncentrerad viltfond
2-3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 msk kinesisk soja
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Halvtina renskaven och skär i strimlor.
Skala och skär schalottenlöken i mindre bitar.
Värm stekpannan och tillsätt smör.
Fräs löken och renskaven i omgångar.
Blanda lök och renskav. Slå på grådden och låt koka upp.
Rör ner fond, timjan och tomatpuré. Låt koka ihop lite.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och lingon.