Räkpizza

En god frasig pizza med räkor och fetaost i fin kombination. Se till att köpa feta som smakar feta och att ha nyskalade räkor. Kryddningen kan varieras. Kör traditionell oregano eller prova med den hetare crossover-varianten med curry. Eller gör en halvmåne av varje sort. Förslag på pizzasås.
.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Deg
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
2 msk olivolja
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk socker
Fyllning
pizzasås
150 g fetaost
1000 kg räkor med skal
riven ost
oregano eller curry

Tillagning

Deg: Smula ner jästen i en bunke och rör ut i lite av det fingervarma vattnet.

Tillsätt resten av vattnet och olivoljan.

Blanda i mjöl, salt och socker. Arbeta ihop till en smidig deg.

Mjöla degen och låt den jäsa övertäckt i minst 1 timme.

Fyllning: Gör din favoritpizzasås.

Tärna fetaosten och skala räkorna.

Utbakning: Sätt ugnen på 275 grader.

Knåda degen på ett mjölat bakbord.

Dela den i fyra delar och kvala ut till önskad form.

Lägg pizzabottnarna på olivoljesmorda plåtar.

Bred på pizzasåsen.

Strö ut räkorna och fetaosten.

Strö på den rivna osten.

Krydda med oregano och/eller curry.

Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter. Ät genast.

Fler liknande recept