
En god räkpaj som kan serveras både som förrätt eller som huvudrätt. Glöm inte göra en fräsch sallad till.
En god räkpaj som kan serveras både som förrätt eller som huvudrätt. Glöm inte göra en fräsch sallad till.
Pajdeg
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 ½ dl kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
100 g nyskalade räkor
1 paket krabbsticks
1 pkt saffran
100 g broccoli
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
1 tsk saltsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 nypa riven muskotnöt
Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna smöret och lägg i en bunke.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till degen och kavla ut.
Tryck ut pajskalet i en pajform. Gör hål i botten med t.ex. en gaffel.
Låt den stå kallt i minst 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i c:a 15 minuter.
Sänk värmen till 175 grader.
Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs broccolin och låt svalna.
Placera ut broccolin i pajskalet.
Vispa upp äggen.
Blanda ägg, tärnade krabbsticks, räkor, grädde, mjölk , salt, peppar, muskot och saffran.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn c:a 30 minuter.