
En härlig 80-talsrätt som faktiskt inte ligger så långt från det indiska köket. Numera använder vi tomatpuré istället för ketchup… Servera med kokt ris och pain riche (såklart!).
En härlig 80-talsrätt som faktiskt inte ligger så långt från det indiska köket. Numera använder vi tomatpuré istället för ketchup… Servera med kokt ris och pain riche (såklart!).
500 g oskalade räkor
1 purjolök
1 medelstor gurka
1 tsk curry
1 tsk vitlökspulver (kan uteslutas)
1 dl tomatpuré
3 dl grädde
1 dl finhackad dill
vitpeppar
salt
Skär gurkan i tunna stavar om 5 cm.
Skölj och skiva purjolöken. Fräs i olja eller smör i ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, gurka, curry, vitlökspulver. Fortsätt fräsa i en minut.
Blanda ner grädde och dillen och låt puttra i fem minuter.
Lägg i räkorna och låt de bli varma. Smaka av med vitpeppar och salt.
Servera med ris och bröd.