Räkcocktail

Klassisk räkcocktail med några få men väl valda ingredienser. Räkcocktailen må vara en av de mest utskrattade förrätterna i den kulinariska historien, men det är även väldigt gott om man ser till att skaffa förstklassiga ingredienser, speciellt viktiga är räkorna och avokadon.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

1 kg räkor med skal
2 mogna avokado
½ isbergsalladshuvud
1 citron
Marie Rose-sås
200 g majonnäs
3 msk ketchup
1 krm cayennepeppar
några stänk worcestershiresås
några stänk tabasco
en liten skvätt konjak

Tillagning

Skala räkorna.

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt.

Dela avokadon, ta ut kärna och krysskåra den. Pressa över citron.

Strimla salladen.

Ställ fram 4 rymliga cocktailglas. Lägg en sked sås i botten på varje glas. Lägg på salladen och gröp ur avokadorna. Läggen på sked sås till. Toppa med räkorna och resten av såsen. Häng en skiva citron på glaskanten.

Fler liknande recept