Quiche Lorraine

En lättlagad fransk ost- och skinkpaj som får anses vara en av de mest klassiska matpajerna. Som namnet avslöjar är ursprunget regionen Lorraine i nordöstra Frankrike.

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 ½ msk kallt vatten
Fyllning
100 g rökt skinka
3 ägg
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl grädde
3 dl riven Herrgårdsost

Tillagning

Blanda smör och mjöl till en gryning massa.

Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.

Låt degen vila i kylen i minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Kavla ut degen och klä en pajform med den. Picka hål i pajskalets botten.

Strimla skinkan och lägg ut i pajskalet.

Grädda pajskal och skinka i 10 minuter.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och ost. Häll blandningen i pajskalet.

Grädda hela pajen i ytterligare 20-25 minuter.

Servera med en tomat- och grönsallad.

Fler liknande recept